Εγγεγραμένος χρήστης
Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
Στοιχεία
Νέος χρήστης
Εαν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης,
μπορείτε να εγγραφείτε τώρα.
Με τη δημιουργία λογαριασμού και την συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter μας αποκτάτε πρόσβαση:
 • σε εκδόσεις των προγραμμάτων
 • σε βιβλία (manual, παραδείγματα, κλπ)
 • σε tutorialsYour password must be at least 0 characters long. To make your password stronger, use upper and lower case letters, numbers, and the following symbols !@#$%^&*()

.

Εκδόσεις

Κατεβάστε την έκδοση Tekton 24 – 9.1.0.46
!!Προσοχή!! Η ενεργοποίηση της νέας έκδοσης απαιτεί επικοινωνία με την εταιρεία!*

Την έκδοση 9.1.0.46 μπορείτε να εγκαταστήσετε στον Η/Υ σας εφόσον έχετε ενεργή συντήρηση λογισμικού.

Αν δεν γνωρίζετε ποια έκδοση του προγράμματος έχετε ήδη εγκατεστημένη, ανοίξτε το Tekton και στη μπάρα του Menu επιλέξτε «Βοήθεια -> Περί» και διαβάστε τα προβαλλόμενα στοιχεία.

Για οποιαδήποτε απορία καλέστε μας στο 2103835324 τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

Οι εργάσιμες ημέρες και ώρες της LH Λογισμική είναι:
Δευτέρα – Παρασκευή, 9:00πμ εως 18:30μμ.

*Οι κάτοχοι έκδοσης 9.1.0.16 δεν χρειάζεται να επικοινωνήσετε με την LH Λογισμική για την ενεργοποίηση της έκδοσης.

Απαιτήσεις hardware / λειτουργικού συστήματος

Τα προγράμματά Fespa & Tekton είναι σχεδιασμένα να λειτουργούν σε λειτουργικό σύστημα Windows 10 64bit ή νεότερη έκδοση.

Σύνθεση Η.Υ.:

 • Επεξεργαστής 64bit και με όσο το δυνατό υψηλότερο χρονισμό πυρήνα (> 3Ghz).
 • Μνήμη RAM 16 GB
 • Σκληρός δίσκος SSD (για λειτουργικό σύστημα εφαρμογές και αρχεία) και προαιρετικά ένας 2ος μαγνητικός για αρχειοθέτηση παλαιών μελετών
 • Οθόνη με ανάλυση τουλάχιστον 1920×1080 (full HD)
 • Κάρτα γραφικών (προτείνεται ανεξάρτητη) που να υποστηρίζει τουλάχιστον OpenGL 4.3 και με δείκτη απόδοσης στο BasemarkGPU v1.2 μεγαλύτερο του 5000. Αν η οθόνη είναι 4Κ χρειάζεται πολύ καλύτερη κάρτα
 • Ενδεικτικά οι κατώτατες απαιτήσεις σε κάρτα γραφικών (ενσωματωμένη ή ανεξάρτητη) είναι οι παρακάτω:
  • AMD Radeon HD 5000 Series ή νεότερη
  • Nvidia GeForce 400 series ή νεότερη
  • Intel HD Graphics in Intel Haswell processors ή νεότερη]


Οδηγίες εγκατάστασης του Tekton 24 ανάλογα με το λειτουργικό σας σύστημα

Επιλέξτε τις οδηγίες εγκατάστασης ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα που διαθέτει ο Η/Υ σας και ακολουθείστε τις οδηγίες βήμα προς βήμα.

windows10
windows8

Ξεκινώντας με την έκδοση Fespa – Tekton 9.1.0.46

Συνοπτικά τα νέα της έκδοσης 9.1.0.46

Ανοίγοντας την έκδοση 9.1.0.46 Fespa – Tekton θα διαπιστώσετε ότι η παλαιά OpenGL (επιλογή «Τριδιάστατο» στην έκδοση 8.3.0.16 ή παλαιότερη) αντικαθίσταται από νέα.

Στο νέο περιβάλλον OpenGL («3D απεικόνιση / επεξεργασία» στην εργαλειογραμμή «Παράσταση»):

 • Η περιήγηση είναι γρήγορη & ομαλή (orbit – με πατημένη ροδέλα mouse + Ctrl, zoom – μεγέθυνση / σμίκρυνση με κύλιση της ροδέλας του mouse, pan – πατημένη ροδέλα mouse) εντός και εκτός του 3D κτιρίου.
 • Το μοντέλο απεικονίζεται με υλικά ή χωρίς, σε αξονομετρική ή προοπτική προβολή. Με δυνατότητα παρουσίασης ενός μόνο ορόφου, περισσότερων επιλεγμένων ορόφων ή του συνόλου του κτιρίου.
 • Εργαλεία για την εμφάνιση πληροφοριών επί των οντοτήτων του μοντέλου και την κατανόηση των χωρικών σχέσεων

Οι εντολές «Προσθήκη» και «Υπό γωνία» της οντότητα «Αντικείμενο» έχουν τροποποιηθεί, τόσο στο περιβάλλον κάτοψης όσο και στην «3D απεικόνιση / επεξεργασία», για την πιο εύκολη & ακριβή εισαγωγή του επιλεγμένου αντικειμένου στο επιθυμητό σημείο της κάτοψης / του χώρου. Κατά την πρώτη χρήση τους συμβουλευτείτε τα βήματα στην γραμμή κατάστασης. Βρείτε αναλυτικές οδηγίες στο video «Synθesis for Tekton – Πώς εισάγω αντικείμενα στο χώρο;» ή στο βιβλίο «Synθesis for Tekton – Οδηγίες χειρισμού & παραδείγματα».

Μπορείτε να μεταφέρετε τη μελέτη σας ολοκληρωμένη από Η/Υ σε Η/Υ (ή να τη δώσετε «ολόκληρη» σε κάποιο συνεργάτη σας ), έχει υλοποιηθεί αυτόματη διαδικασία αναζήτησης σε 4 προκαθορισμένους φακέλους στον Η/Υ σας καθώς και ανάκτησης αυτών σε περίπτωση απώλειας. Αναλυτικές οδηγίες βρείτε στο «Odigies_metaforas_meletis.pdf», στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ σας.

Τί είναι το Synθesis for Tekton;

Στη νέα έκδοση μπορείτε να προσθέσετε το Synθesis for Tekton για να αποκτήσετε τη δυνατότητα σύνθεσης του αρχιτεκτονικού μοντέλου στο 3D περιβάλλον χρησιμοποιώντας 3D εντολές & εξελιγμένα σχεδιαστικά 3D εργαλεία.

Με το Synθesis for Tekton oι εργαλειοθήκες «Αρχιτεκτονικά» & «Στατικά» παραμένουν ενεργές. Οι εντολές όπως τις γνωρίζετε στο περιβάλλον της κάτοψης λειτουργούν και στο 3D περιβάλλον.

Οδηγίες χειρισμού

Οδηγίες σχετικά με τη λειτουργία του νέου περιβάλλοντος «3D απεικόνιση / επεξεργασία (OpenGL) καθώς και για την λειτουργία του Synθesis for Tekton θα βρείτε στο βιβλίο «Synθesis for Tekton – Οδηγίες χειρισμού & παραδείγματα» (Synthesis_for_Tekton_Manual.pdf) το οποίο εγκαθίσταται στον Η/Υ σας μαζί με το πρόγραμμα Fespa-Tekton. Συντόμευση του θα βρείτε στην επιφάνεια εργασίας του Η/Υ σας. Εναλλακτικά μπορείτε να το κατεβάσετε από το site μας.

Το Πλήρες εγχειρίδιο χρήσης του Tekton (Tekton_Manual.pdf) το οποίο είναι διασυνδεδεμένο με το πρόγραμμά σας επίσης περιέχει όλη τη σχετική πληροφορία (λειτουργία σε κάτοψη και λειτουργία στο χώρο). Πατώντας στο «?» δίπλα σε κάθε παράμετρο ή χρησιμοποιώντας το πλήκτρο «F1″ για τις εντολές, ανοίγει αυτόματα το e-manual στη θέση της αντίστοιχης επεξήγησης.