Εγγεγραμένος χρήστης
Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
Στοιχεία
Νέος χρήστης
Εαν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης,
μπορείτε να εγγραφείτε τώρα.
Με τη δημιουργία λογαριασμού και την συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter μας αποκτάτε πρόσβαση:
  • σε εκδόσεις των προγραμμάτων
  • σε βιβλία (manual, παραδείγματα, κλπ)
  • σε tutorialsYour password must be at least 0 characters long. To make your password stronger, use upper and lower case letters, numbers, and the following symbols !@#$%^&*()

Tέκτων – φωτορεαλιστικό πρόγραμμα

Γενικά – δημιουργία φωτορεαλιστικών απεικονίσεων

Ο φωτορεαλισμός στo σχεδιαστικό πρόγραμμα ΤΕΚΤΩΝ παρέχει στο χρήστη τη δυνατότητα να «δει» το έργο του όπως πρόκειται να κατασκευαστεί ενώ «παίζοντας» με τα ειδικά εφέ -φωτισμός, ομίχλη, διάφραγμα- να δώσει περισσότερη έκφραση στα σκηνικά VR που δημιουργεί. Το φωτορεαλιστική μηχανή «skies» του ΤΕΚΤΩΝ εξασφαλίζει τέλεια αναπαράσταση και συναρμογή υλικών με δύο μάλιστα μεθόδους απεικόνισης, fractal imaging και surface mapping.

Η οπτική του θέματος ολοκληρώνεται με την τοποθέτηση «παρατηρητών», οντοτήτων δηλαδή που προσομοιώνουν το μάτι του αρχιτέκτονα στο χώρο. Οι παρατηρητές τοποθετούνται επί της κάτοψης, ενώ μέσω παραμέτρων προσδιορίζεται η ακριβής τους θέση σε τρεις διαστάσεις. Έχουν επίσης μεταβλητό οπτικό πεδίο, με γωνία που καθορίζεται από το χρήστη για το «καδράρισμα» του θέματος κατά βούληση.

Νυχτερινή άποψη κατοικίας, εξωτερικό (αρχιτ. μελέτη: Μ. Φίλιππα).
Νυχτερινή άποψη κατοικίας, εξωτερικό (αρχιτ. μελέτη: Μ. Φίλιππα).
Εσωτερικό κατοικίας, διαφορετικές απόψεις (αρχιτ. μελέτη: Μ. Φίλιππα)
Εσωτερικό κατοικίας, διαφορετικές απόψεις (αρχιτ. μελέτη: Μ. Φίλιππα)

Φωτορεαλισμός και πολυπύρηνα συστήματα/ Multicore processing

Για την περαιτέρω ενίσχυση της παραγωγικότητας του μελετητή ο ΤΕΚΤΩΝ εκμεταλλευόμενος τη σημερινή τεχνολογία των πολυπύρηνων επεξεργαστών υποδιπλασιάζει το χρόνο πλοήγησης, παραγωγής και φωτορεαλισμού ακόμα και στα πιο σύνθετα μοντέλα.