Εγγεγραμένος χρήστης
Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας
Στοιχεία
Νέος χρήστης
Εαν δεν είστε εγγεγραμένος χρήστης,
μπορείτε να εγγραφείτε τώρα.
Με τη δημιουργία λογαριασμού και την συγκατάθεσή σας να λαμβάνετε τα ενημερωτικά newsletter μας αποκτάτε πρόσβαση:
  • σε εκδόσεις των προγραμμάτων
  • σε βιβλία (manual, παραδείγματα, κλπ)
  • σε tutorialsYour password must be at least 0 characters long. To make your password stronger, use upper and lower case letters, numbers, and the following symbols !@#$%^&*()

Fespa Videos

Fespa - ΚΑΝ.ΕΠΕ & Τοιχοποιϊα
23-4-2020

FespaΤ – Δείτε σε 9 λεπτά ΚΑΔΕΤ – Επάρκεια – Ενισχύσεις

Σε αυτό το βίντεο παρουσιάζονται οι δυνατότητες του νέου προγράμματος FespaΤ – Έλεγχος επάρκειας & Ενισχύσεις φέρουσας τοιχοποιίας, κατά EC8-3 και ΚΑΔΕΤ, με ανελαστική ανάλυση Pushover & ελαστική ανάλυση Χρονοϊστορίας.
Θα δείτε πώς με το νέο πρόγραμμα FespaT πραγματοποιείται αποδοτικά και με ακρίβεια ο έλεγχος επάρκειας και ο σχεδιασμός ενισχύσεων Φέρουσας Τοιχοποιίας σύμφωνα με τον EC8-3 και το εθνικό προσάρτημα ΚΑΔΕΤ.

Το FespaT λειτουργεί σε ενιαίο περιβάλλον με το FespaR αντιμετωπίζοντας με αυτόν τον τρόπο μικτά συστήματα (τοιχοποιία – σκυρόδεμα – χάλυβας), όπου όλος ο φορέας επιλύεται ενιαία και κάθε υλικό ελέγχεται χωριστά με τον κανονισμό του. Η κύρια μέθοδος επίλυσης είναι η ανάλυση Pushover, τόσο επειδή η τοιχοποιία είναι κατ΄ εξοχήν μη γραμμικό υλικό, όσο και επειδή το επιβάλει ο EC8-3. Γι’ αυτό το σκοπό έχουν υλοποιηθεί προηγμένα υπολογιστικά προσομοιώματα όπως το νέο μέλος τοιχοποιίας με την ειδική μη γραμμική συμπεριφορά και ο μεταβλητός κόμβος ελέγχου/σύγκλισης. Παράλληλα, διαθέσιμη είναι και η ελαστική ανάλυση χρονοϊστορίας με τοπικούς δείκτες πλαστιμότητας m ή καθολικό δείκτη q. Τα αποτελέσματα των αναλύσεων τεκμηριώνονται τόσο γραφικά όσο και αναλυτικά στο Τεύχος μελέτης, παραθέτοντας το αντίστοιχο τυπολόγιο του ΚΑΔΕΤ και του EC8-3.